Père Kersten Stratum

Tivolilaan 66
Eindhoven

Vrijwilligers

Scouting Père Kersten Stratum wordt gedraen door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Naast de leiding die elke week opkomsten en andere activiteiten voor de jeugdleden organiseren is er een bestuur, stichting en zijn er diverse commissies die verantwoording dragen voor het organiseren van interne en externe activiteiten.

Ons leidingteam laat een grote diversiteit aan vrijwilligers zien. Samen zorgen zij voor een proactieve, gezellige en warme groep waarbinnen jeugdleden zich kunnen vermaken en ontwikkelen. Scouting Père Kersten Stratum staat open voor iedereen, en iedereen is vrij om op een eigen manier een bijdrage te leveren. Onze scoutinggroep bindt dan ook een grote groep mensen en dit is voor hen een belangrijk onderdeel van hun leven.

Leiding

Scouting is voor alle leeftijden! Als je de 18 bent gepasseerd is het leidinggeven jouw volgende uitdaging! Samen met jouw leidingteam zorg je ervoor dat er elke week weer een hele toffe, uitdagende opkomst wordt georganiseerd voor de jeugdleden van onze groep. Zo kan dat een uitdagend spel in het bos zijn, koken op houtvuur of het bouwen van je eigen flesraket die je torenhoog de lucht in kan schieten met een fietspomp. Je gaat met je speltak op kamp, begeleidt de jeugdleden in hun ontwikkeling en je doet elke week weer stoere dingen die je normaal gesproken niet snel thuis zou doen.

Persoonlijke ontwikkeling

Leidinggeven is vrijwilligerswerk. Je staat jeugdleden bij in hun ontwikkeling, maar hier krijg je behalve veel plezier ook wat voor terug. Als leiding krijg je de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen. Hiervoor bestaat de Scouting Academy. Immers, als vrijwilliger ben je niet alleen lid van onze groep, maar ook meteen van Scouting Nederland. Zowel binnen onze eigen Scouting Regio als landelijk bestaan er heel veel mogelijkheden om je persoonlijke talenten te ontwikkelen. Die competenties kan je ook als je later gaat solliciteren aantonen! Via de groepsbegeleider kun je aan informatie komen.

Leiding worden?

 

Scouting Père Kersten Stratum heeft ruimte voor nieuwe vrijwilligers. Bij Scouting kun je je op eindeloos veel manieren inzetten als vrijwilliger. De meeste Scoutingvrijwilligers ken je waarschijnlijk als leidinggevenden van een groep kinderen of jongeren. Dit is precies waar wij naar op zoek zijn!  Ben jij 18+ en op zoek naar actie, afwisseling en een leuke vrijetijdsbesteding? Laat je uitdagen en ontdek onze scoutingroep!

I.v.m. de coronamaatregelen kunnen de draaitijden en locatie (buitenterrein of blokhut) afwijken. Wil je vrijblijvend komen kijken? Mail dan naar onderstaand adres onder vermelding van je naam, leeftijd en een korte introductie van jezelf. Dan laten wij je zo snel mogelijk weten waar en wanneer je aan kunt sluiten.

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Tot snel!

 

 

Scouting Père Kersten Stratum heeft ruimte voor nieuwe vrijwilligers. Bij Scouting kun je je op eindeloos veel
manieren inzetten als vrijwilliger. De meeste Scoutingvrijwilligers ken je waarschijnlijk als leidinggevenden van een groep kinderen of jongeren. Dit is precies waar wij naar op zoek zijn!
Ben jij 18+ en op zoek naar actie, afwisseling en een leuke vrijetijdsbesteding? Laat je uitdagen en ontdek onze scoutingroep!
I.v.m. de coronamaatregelen kunnen de draaitijden en locatie (buitenterrein of blokhut) afwijken. Wil je vrijblijvend komen kijken? Mail dan naar onderstaand adres onder vermelding van je naam, leeftijd en een korte introductie van jezelf. Dan laten wij je zo snel mogelijk weten waar en wanneer je aan kunt sluiten.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tot snel!

Het Groepsbestuur

De algemene gang van zaken van Scouting Père Kersten Stratum wordt door het groepsbestuur begeleidt. Zij dragen de zorg voor het reilen en zeilen van de vereniging. Ze bestaat uit iets oudere vrijwilligers met een ruime hoeveelheid aan ervaring.

Het dagelijks bestuur van Scouting Père Kersten Stratum bestaat uit vier leden; een voorzitter, penningmeester, secretaris en een groepsbegeleider voor de speltakken. De bestuursleden worden door de groep gekozen op de groepsraad. Daarnaast onderhouden zij contact met de Stichting (Stichting Jeugdwerk Stratum) en brengen verslag uit naar de groep. Hieronder volgt een korte omschrijving van een deel van de taken van ieder bestuurslid.

 

Leden groepsbestuur

De voorzitter
De voorzitter heeft allereerst een representatieve functie. Verder leidt de voorzitter de vergaderingen van de groepsraad (vergadering met groepsbestuur en alle leidinggevenden van Scouting
Père Kersten Stratum) en van het groepsbestuur.

De penningmeester

De penningmeester beheert de financiën van de groep en int om die reden de contributie en de kampgelden. De pennigmeester onderhoudt ook nauw contact met de Stichting, en dan met name met degene die daar verantwoordelijk is voor de financiën, denk bijvoorbeeld aan opknappen van het clubhuis.

 

De secretaris

De secretaris maakt de notulen van de vergaderingen van de groepsraad en groepsbestuur, beantwoord de e-mail en houdt het archief bij.

 

De groepsbegeleider

Een groepsbegeleider is het aanspreekpunt voor de speltakken en is ook degene die regelmatig een informeel gesprek met de leiding van de speltakken heeft.

Contact:

Voorzitter: Wendy Bessembinders Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Secretaris: Sven Moors Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Penningmeester: John Govers Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Groepsbegeleider: Wendy van Lieshout - Donker Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Verhuur

 


Stichting Jeugdwerk Stratum heeft aan Scoutinggroep Père Kersten Stratum twee locaties beschikbaar gesteld, namelijk een gebouw gelegen aan de Tivolilaan 66 en een terrein aan de Heezerweg (beiden in Stratum, Eindhoven).

Lees meer: Verhuur

 

Welkom bij

 Scouting Père Kersten Stratum

 

Scouting Père Kersten Stratum is een unieke, sociale en gezellige vereniging, waar iedereen – van jong tot oud – samen aan leuke, spannende en uitdagende activiteiten kan deelnemen. Verdeeld in speltakken (leeftijdsgroepen) hebben we elke zaterdagmiddag opkomst; vuur maken, knutselen, koken, knopen, te gekke spelletjes spelen, abseilen, van de kabelbaan gaan en nog veel meer!

 

Gelegen aan de Tivolilaan 66 te Eindhoven zijn we goed bereikbaar en voor iedereen toegankelijk.

 

We beschikken over een prachtig eigen buitenterrein (einde Heezerwerg) met kampvuurplaats, groot speelveld grenzend aan het bos en een clubgebouw aan de Tivolilaan. Op deze site vindt u alle benodigde informatie over onze vereniging.

 

InformatieGroepsweekend2015

 

 

Scouting biedt een leuke en spannende vrijetijdsbesteding, voor ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en uitdagende activiteiten voor jongeren. Scouting is in Nederland de grootste jeugd- en jongerenorganisatie met meer dan 100.000 leden.

 

 

 

spelvisie scoutsWat is Scouting?

Deze vraag wordt vaak gesteld en is niet zomaar te beantwoorden. Scouting biedt namelijk ontzettend veel verschillende activiteiten. Precies die activiteiten waar de verschillende leeftijdsgroepen plezier in hebben, interesse voor tonen en graag willen doen. Alles draait om uitdaging en plezier. Scouts spelen op een verantwoorde manier en in een veilige omgeving. Om kwaliteit in het spel te brengen, zijn de activiteiten gebaseerd op de spelvisie van Scouting. Deze spelvisie gaat uit van de groei en ontwikkeling van kinderen en jongeren. Dat biedt garantie voor jarenlang plezier bij uitdagende activiteiten.

 

Organisatie

Scouting Père Kersten Stratum is opgedeeld in 4 leeftijdsgroepen, speltakken genaamd. Het totaal aantal leden bedraagt ongeveer 60 kinderen en jongeren, die onder de hoede staan van circa 20 vrijwillige leiders en leidsters. Dit leidingteam wordt ondersteund door een groepsbestuur bestaande uit o.a. een groepsbegeleider

 

Stichting Jeugdwerk Stratum

Stichting Jeugdwerk Stratum is een onafhankelijke stichting die jeugd- en jongerenwerk in Eindhoven wil bevorderen en ondersteunen. Al vele jaren ondersteunt de stichting Scouting Père Kersten Stratum met, onder andere, het aanvragen van subsidies, de aanschaf van groot materieel, huisvesting en andere bestuurlijke taken. 
In 2010 heeft Stichting Jeugdwerk Stratum een terrein aangekocht aan de Heezerweg in Eindhoven om voor de scoutinggroep een nieuw onderkomen te laten bouwen. De stichting zet zich daarbij in voor het samenbrengen van de nodige personen en organisaties om daarmee het gewenste onderkomen van Scouting Père Kersten Stratum tegen een zo laag mogelijke prijs te realiseren.

 


 

WELPEN
Voor de kinderen in de leeftijdsgroep 7 t/m 10 jaar.


SCOUTS
 Voor jongens en meisjes van 10 t/m 14 jaar.


EXPLORERS

Van 14 t/m 18 jaar kan men bij deze groep terecht.


STAM

Onze groep heeft sinds 2001 een extra speltak voor jongeren van 18 jaar en ouder. Deze groep zorgt zelf voor de programma's en staat in teken van uitdaging en gezelligheid.

 

LEIDING
Er bestaat altijd behoefte aan enthousiaste personen (vanaf 18 jaar) die als leiding mee willen draaien. Hopelijk durf jij die uitdaging ook aan om SAMEN met een paar leeftijdsgenoten een van de speltakken binnen onze Scoutinggroep te draaien. Als je interesse hebt, stuur even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


logo pk zonderachtergrondSpeltak Opkomsttijden 


Welpen
zaterdag 14.00 - 16.30 uur
Scouts 
zaterdag 14.00 - 17.00 uur
Explorers
zaterdag 14.00 - 17.00 uur
Stam
Zaterdag (eens in de maand) 19.00 - 22.00 uur

 


Waar?
Wij zijn te vinden op het adres Tivolilaan 66, in Stratum te Eindhoven.

 

Voor nadere informatie kunt u terecht op zaterdag vanaf ongeveer 12:30uur bij het clubgebouw.

 

U kunt ons natuurlijk ook mailen:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Groepsfoto kleiner   kampvuur

 


GroepsfotoWat is scouting?

Scouting staat voor uitdaging! Scouting Père Kersten Stratum biedt leuke en spannende activiteiten waarmee jongens en meiden worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

 

Meer informatie: https://www.scouting.nl/over-scouting/wat-is-scouting

 

Bij Scouting Père Kersten Stratum ben je al welkom vanaf 7 jaar!

We zijn te vinden op Tivolilaan 66: kom vooral een kijkje nemen!

Lees meer: WelkomT

 


sponsorkliksSteun Scouting met uw aankopen

 

 

Met SponsorKliks kunt u nu zelf een financiële bijdrage leveren aan Scouting Père Kersten Stratum zonder dat het u een cent extra kost! Zo kunt u als u via deze link bij uw favoriete webshop bestelt, onze scoutingvereniging steunen met extra geld.

Lees meer: Steun Scouting met uw aankopen

Contact Algemeen

Voor algemene vragen/opmerkingen kunt u een e-mail sturen naar

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

U krijgt z.s.m. een reactie.

 

Landelijk opvangteam

 

Als er sprake is van een calamiteitensituatie, zoals grensoverschrijdend gedrag, een ongeluk of een sterfgeval, staan onze bestuursleden je graag te hulp. Ook kun je altijd contact opnemen met het landelijk opvangteam. Dit team bestaat uit landelijk vrijwilligers die groepsbesturen adviseren over hoe ze hiermee om kunnen gaan. Deze vrijwilligers zijn ervaren in de hulpverlening en hebben veel ervaring met dit soort situaties. Zij verwijzen Scoutinggroepen indien nodig naar de juiste instanties. Meer informatie over het Landelijk opvangteam vindt u hier.

 

Scouting Père Kersten Stratum onderschrijft de gedragscode van Scouting Nederland. Deze gedragscode vindt u hier. 

 

Contact

 

Bezoekadres: Tivolilaan 66, Eindhoven

 

Wij zijn (bijna) iedere zaterdag tussen 13:30u-17:15u aanwezig, dus kom gerust langs als u vragen hebt.

 

Voor alle vragen kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Voor vragen over de contributiebetalingen kunt u het beste een mail sturen aan onze contributieadminstratie:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen m.b.t. ledenadministratie of overige vragen aan het groepsbestuur kunt het beste contact opnemen met onze secretaris:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.