Père Kersten Stratum

Tivolilaan 66
Eindhoven

 

Welkom bij

 Scouting Père Kersten Stratum

 

Scouting Père Kersten Stratum is een unieke, sociale en gezellige vereniging, waar iedereen – van jong tot oud – samen aan leuke, spannende en uitdagende activiteiten kan deelnemen. Verdeeld in speltakken (leeftijdsgroepen) hebben we elke zaterdagmiddag opkomst; vuur maken, knutselen, koken, knopen, te gekke spelletjes spelen, abseilen, van de kabelbaan gaan en nog veel meer!

 

Gelegen aan de Tivolilaan 66 te Eindhoven zijn we goed bereikbaar en voor iedereen toegankelijk.

 

We beschikken over een prachtig eigen buitenterrein (einde Heezerwerg) met kampvuurplaats, groot speelveld grenzend aan het bos en een clubgebouw aan de Tivolilaan. Op deze site vindt u alle benodigde informatie over onze vereniging.

 

InformatieGroepsweekend2015

 

 

Scouting biedt een leuke en spannende vrijetijdsbesteding, voor ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en uitdagende activiteiten voor jongeren. Scouting is in Nederland de grootste jeugd- en jongerenorganisatie met meer dan 100.000 leden.

 

 

 

spelvisie scoutsWat is Scouting?

Deze vraag wordt vaak gesteld en is niet zomaar te beantwoorden. Scouting biedt namelijk ontzettend veel verschillende activiteiten. Precies die activiteiten waar de verschillende leeftijdsgroepen plezier in hebben, interesse voor tonen en graag willen doen. Alles draait om uitdaging en plezier. Scouts spelen op een verantwoorde manier en in een veilige omgeving. Om kwaliteit in het spel te brengen, zijn de activiteiten gebaseerd op de spelvisie van Scouting. Deze spelvisie gaat uit van de groei en ontwikkeling van kinderen en jongeren. Dat biedt garantie voor jarenlang plezier bij uitdagende activiteiten.

 

Organisatie

Scouting Père Kersten Stratum is opgedeeld in 4 leeftijdsgroepen, speltakken genaamd. Het totaal aantal leden bedraagt ongeveer 60 kinderen en jongeren, die onder de hoede staan van circa 20 vrijwillige leiders en leidsters. Dit leidingteam wordt ondersteund door een groepsbestuur bestaande uit o.a. een groepsbegeleider

 

Stichting Jeugdwerk Stratum

Stichting Jeugdwerk Stratum is een onafhankelijke stichting die jeugd- en jongerenwerk in Eindhoven wil bevorderen en ondersteunen. Al vele jaren ondersteunt de stichting Scouting Père Kersten Stratum met, onder andere, het aanvragen van subsidies, de aanschaf van groot materieel, huisvesting en andere bestuurlijke taken. 
In 2010 heeft Stichting Jeugdwerk Stratum een terrein aangekocht aan de Heezerweg in Eindhoven om voor de scoutinggroep een nieuw onderkomen te laten bouwen. De stichting zet zich daarbij in voor het samenbrengen van de nodige personen en organisaties om daarmee het gewenste onderkomen van Scouting Père Kersten Stratum tegen een zo laag mogelijke prijs te realiseren.

 


 

WELPEN
Voor de kinderen in de leeftijdsgroep 7 t/m 10 jaar.


SCOUTS
 Voor jongens en meisjes van 10 t/m 14 jaar.


EXPLORERS

Van 14 t/m 18 jaar kan men bij deze groep terecht.


STAM

Onze groep heeft sinds 2001 een extra speltak voor jongeren van 18 jaar en ouder. Deze groep zorgt zelf voor de programma's en staat in teken van uitdaging en gezelligheid.

 

LEIDING
Er bestaat altijd behoefte aan enthousiaste personen (vanaf 18 jaar) die als leiding mee willen draaien. Hopelijk durf jij die uitdaging ook aan om SAMEN met een paar leeftijdsgenoten een van de speltakken binnen onze Scoutinggroep te draaien. Als je interesse hebt, stuur even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


logo pk zonderachtergrondSpeltak Opkomsttijden 


Welpen
zaterdag 14.00 - 16.30 uur
Scouts 
zaterdag 14.00 - 17.00 uur
Explorers
zaterdag 14.00 - 17.00 uur
Stam
Zaterdag (eens in de maand) 19.00 - 22.00 uur

 


Waar?
Wij zijn te vinden op het adres Tivolilaan 66, in Stratum te Eindhoven.

 

Voor nadere informatie kunt u terecht op zaterdag vanaf ongeveer 12:30uur bij het clubgebouw.

 

U kunt ons natuurlijk ook mailen:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Groepsfoto kleiner   kampvuur