Scouting Père Kersten Stratum

Scouting Père Kersten Stratum is een unieke, sociale en gezellige vereniging waar iedereen – van jong tot oud – samen aan leuke, spannende en uitdagende activiteiten kan deelnemen. Verdeeld in speltakken (leeftijdsgroepen) hebben we elke zaterdagmiddag opkomst; vuur maken, knutselen, koken, knopen, te gekke spellen spelen, abseilen, van de kabelbaan gaan en nog veel meer! Iedere week is anders!

Onze kleinschaligheid maakt ons bijzonder. Een scoutinggroep waar we elkaar kennen en aandacht hebben voor elkaar. Samen zorgen we voor uitdaging en gezelligheid.

Gelegen aan de Tivolilaan 66 zijn we goed bereikbaar en voor iedereen toegankelijk.

We beschikken over een prachtig eigen buitenterrein (aan het einde van de Heezerweg) met kampvuurplaats, groot speelveld en grenzend aan het bos en een clubgebouw aan de Tivolilaan. Op deze site vindt u alle benodigde informatie over onze vereniging.

Scouting in Nederland

Scouting biedt een leuke en spannende vrijetijdsbesteding, voor ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en uitdagende activiteiten voor jongeren. Scouting is in Nederland de grootste jeugd- en jongerenorganisatie met meer dan 100.000 leden.

 

Wat is Scouting?

Deze vraag wordt vaak gesteld en is niet zomaar te beantwoorden. Scouting biedt namelijk ontzettend veel verschillende activiteiten.  Precies de  activiteiten waar de verschillende leeftijdsgroepen plezier in hebben, interesse voor tonen en graag willen doen. Alles draait om uitdaging en plezier. Scouts spelen op een verantwoorde manier en in een veilige omgeving. Om kwaliteit in het spel te brengen, zijn de activiteiten gebaseerd op de spelvisie van Scouting Nederland. Deze spelvisie gaat uit van de groei en ontwikkeling  van kinderen en jongeren. Dat biedt garantie voor jarenlang plezier bij uitdagende activiteiten.

Organisatie

Scouting Père Kersten Stratum is opgedeeld in 4 leeftijdsgroepen, speltakken genaamd. Het totaal aantal leden bedraagt ongeveer 50 kinderen en jongeren, die onder de hoede staan van zo’n 20 vrijwilligers. Dit leidingteam wordt ondersteund door een groepsbestuur.

 

 

 

Stichting Jeugdwerk Stratum

Stichting Jeugdwerk Stratum is een onafhankelijke stichting die jeugd- en jongerenwerk in Eindhoven wil bevorderen en ondersteunen. Al vele jaren ondersteunt de stichting Scouting Père Kersten Stratum met, onder andere, het aanvragen van subsidies, de aanschaf van groot materiaal, huisvesting en andere bestuurlijke taken. In 2010 heeft Stichting Jeugdwerk Stratum een terrein aangekocht aan de Heezerweg in Eindhoven om voor de scoutinggroep een nieuw onderkomen te laten bouwen. De stichting zet zich daarbij in voor het samenbrengen van de nodige personen en organisaties om daarmee het gewenste onderkomen van Scouting Père Kersten Stratum tegen een zo laag mogelijke prijs te realiseren.

 

Speltakken

Welpen

Voor de kinderen van 6-10 jaar oud.
Opkomst op zaterdag van 14:00u-16:30u

Scouts 

Voor jongens en meisjes van 10-16 jaar oud.
Opkomst op zaterdag van 14:00u-17:00u

Explorers

Dit jaar zijn er geen Explorers, maar is de groep Scouts verdeeld in een jonger deel en een ouder deel. Genoeg uitdaging voor iedereen dus! We verwachten in september 2023 wel weer een aparte groep Explorers (14-18jr) te hebben.

Stam 

Ook aan de volwassenen (18+) wordt gedacht: deze groep zorgt zelf voor de activiteiten en staat in teken van uitdaging en gezelligheid.
Opkomst op zaterdagavond (1x in de maand) van 19:00u-22:00u.

 

LEIDING

Er bestaat altijd behoefte aan enthousiaste personen (17+) die als leiding mee willen helpen. Hopelijk durf jij die uitdaging aan om SAMEN met een paar leeftijdsgenoten een van de speltakken binnen onze scoutinggroep te draaien. Als je interesse hebt, stuur vooral even een mailtje naar info@perekersten.nl

Waar?

We zijn te vinden in ons clubgebouw aan de Tivolilaan 66 in Stratum, te Eindhoven.

Zijn we niet op de Tivolilaan, dan is de kans groot dat we op ons buitenterrein naast het bos te vinden zijn. Ons buitenterrein is te vinden aan het einde van de Heezerweg, aan de linkerkant (tegenover het bos).

U kunt ons ook altijd een mail sturen: info@perekersten.nl

Copyright Pere Kersten Stratum, website ontwikkeld door Pere Kersten Stratum team in samenwerking met Pouwels-Engineering.

Contactgegevens;

e-mail: info@perekersten.nl