Scouting Père Kersten Stratum wordt gedraen door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Naast de leiding die elke week opkomsten en andere activiteiten voor de jeugdleden organiseren is er een bestuur, stichting en zijn er diverse commissies die verantwoording dragen voor het organiseren van interne en externe activiteiten. 

Ons leidingteam laat een grote diversiteit aan vrijwilligers zien. Samen zorgen zij voor een proactieve, gezellige en warme groep waarbinnen jeugdleden zich kunnen vermaken en ontwikkelen. Scouting Père Kersten Stratum staat open voor iedereen, en iedereen is vrij om op een eigen manier een bijdrage te leveren. Onze scoutinggroep bindt dan ook een grote groep mensen en dit is voor hen een belangrijk onderdeel van hun leven.

Leiding

Scouting is voor alle leeftijden! Als je de 18 bent gepasseerd is het leidinggeven jouw volgende uitdaging! Samen met jouw leidingteam zorg je ervoor dat er elke week weer een hele toffe, uitdagende opkomst wordt georganiseerd voor de jeugdleden van onze groep. Zo kan dat een uitdagend spel in het bos zijn, koken op houtvuur of het bouwen van je eigen flesraket die je torenhoog de lucht in kan schieten met een fietspomp. Je gaat met je speltak op kamp, begeleidt de jeugdleden in hun ontwikkeling en je doet elke week weer stoere dingen die je normaal gesproken niet snel thuis zou doen.

Persoonlijke ontwikkeling

Leidinggeven is vrijwilligerswerk. Je staat jeugdleden bij in hun ontwikkeling, maar hier krijg je behalve veel plezier ook wat voor terug. Als leiding krijg je de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen. Hiervoor bestaat de Scouting Academy. Immers, als vrijwilliger ben je niet alleen lid van onze groep, maar ook meteen van Scouting Nederland. Zowel binnen onze eigen Scouting Regio als landelijk bestaan er heel veel mogelijkheden om je persoonlijke talenten te ontwikkelen. Die competenties kan je ook als je later gaat solliciteren aantonen! Via de groepsbegeleider kun je aan informatie komen.

Leiding worden?

Scouting Père Kersten Stratum heeft ruimte voor nieuwe vrijwilligers. Bij Scouting kun je je op eindeloos veel manieren inzetten als vrijwilliger. De meeste Scoutingvrijwilligers ken je waarschijnlijk als leidinggevenden van een groep kinderen of jongeren. Dit is precies waar wij naar op zoek zijn!  Ben jij 18+ en op zoek naar actie, afwisseling en een leuke vrijetijdsbesteding? Laat je uitdagen en ontdek onze scoutingroep!

I.v.m. de coronamaatregelen kunnen de draaitijden en locatie (buitenterrein of blokhut) afwijken. Wil je vrijblijvend komen kijken? Mail dan naar onderstaand adres onder vermelding van je naam, leeftijd en een korte introductie van jezelf. Dan laten wij je zo snel mogelijk weten waar en wanneer je aan kunt sluiten.

info@perekersten.nl

Tot snel!